Open dag Starcker Factory was een daverend succes

Officiële opening
Met een druk op de rode knop opende wethouder Jan Goijaarts (gemeente Meierijstad) Starcker Factory op vrijdagavond 4 november, tijdens de feestavond voor genodigden. “Op dit initiatief van Flowfirm en Van Doren Engineers zijn we als gemeente zeer trots”, aldus Goijaarts. “Door op deze plek de brug te slaan tussen het onderwijs en het bedrijfsleven, sluiten het onderwijs en de arbeidsmarkt nóg beter op elkaar aan.”
Limonade met smaak van zure matten
Een dag na de officiële opening was iedereen welkom om de inspirerende fabriek in Veghel met eigen ogen te zien. Daar gaven zo’n zevenhonderd mensen gehoor aan. Georganiseerde rondleidingen, technische demonstraties, foodcorner: er was voor ieder wat wils. De jongste bezoekers vermaakten zich in de speciale kidscorner met springkussen, knutseltafel en kennisquiz. “Het was een daverend succes”, blikt onderwijsmanager Jan Klein Hulze terug. “We zijn erg blij met de aandacht voor ons initiatief.” Niemand ging met lege handen naar huis; voor iedere bezoeker stond er een flesje limonade met de bijzondere smaak van zure matten naar eigen recept klaar.
Vakmanschap: daar gaan we voor
Starcker Factory is dé plek voor studenten, zij-instromers, monteurs en technische werkgevers. We vergroten het vakmanschap in de procestechniek op een praktische manier. Dit doen we met stages op vmbo-, mbo- en hbo-niveau. En met werk-leertrajecten voor monteurs en zij-instromers. Tegelijkertijd bieden we onze partners de ruimte om kennis te delen en samen te brengen. Bijvoorbeeld door onze gastcolleges bij te wonen.

Ontdek de Starcker Factory

Bekijk hier de ervaringen van onze leerlingen in de praktijk:

De brug slaan tussen
de theorie en praktijk in
de procestechniek.

De brug slaan tussen de theorie en praktijk in de procestechniek. Dat is ons doel bij Starcker Factory. In onze fabriekshal vind je indrukwekkende procestechnische installaties en inspirerende kennislokalen. Hier wordt kennis meteen in de praktijk gebracht en is er volop ruimte om te experimenteren.
De monteurs van de toekomst
Technieken, producten en productielijnen ontwikkelen zich snel. Om te zorgen dat onze studenten en medewerkers helemaal up-to-date blijven, leren wij ze over de nieuwste technische trends. Zowel op basis van kennis als aan de hand van de meest moderne materialen. Zo leiden wij talenten op een laagdrempelige en effectieve manier op voor een baan in de procestechniek.

Interessante branches waar
kwaliteit, veiligheid en hygiëne
een grote rol spelen.

We richten ons op Food & Pharma. Interessante branches waar kwaliteit, veiligheid en hygiëne een grote rol spelen. Met de vernieuwende projecten die we in onze fabriekshal oppakken, dragen we bij aan onder meer waterbesparing, energie-optimalisatie en warmteterugwinning. Onze studenten en medewerkers maken dus een positieve impact op het milieu. Hoe mooi is dat?

Neem contact met ons op

Benieuwd of een stage of werk-leertraject bij Starcker Factory bij jou past? Meld je aan of neem contactmet ons op. Een (oriënterend) gesprek is zó gepland.

Neem contact op!

Monteurs

Een vliegende start als monteur in de procestechniek

Lees meer

Studenten

Stages met volop kansen om te leren en experimenteren

Lees meer

Werkgevers

Jouw collega’s én de sector laten groeien

Lees meer

Scholen en bedrijven

Wil je gebruik maken van een procesomgeving met hoogwaardige apparatuur?

Lees meer
pijl-naar-boven